Lokaludvalgets aktuelle projekter

Her kan du læse om de projekter, lokaludvalget aktuelt arbejder med. 

Erhvervsnetværk Amager Øst

Lokaludvalget har i efteråret 2017 etableret et erhvervsnetværk. Netværket fortsætter sin møderække i 2. halvår af 2018.

 

Helhedsplan for det sydlige Amager Øst

(området omkring Femøren St. og Hedegaardsvej)
Lokaludvalget ønsker at vide mere om grundejernes planer, samt beboernes behov og ønsker. Målet er at få lavet en helhedsplan for kommende byudvikling af området som tilgodeser lokalområdets behov. Fra slutningen af juni til september vil en lokalplan for et område ved Femøren St./Engvej komme i offentlig høring, og der er planlagt et borgermøde den 6. september 2018.

 

Helhedsplan for Nordøstamager

Lokaludvalget fik i 2016 udarbejdet Helhedsanalyse af Nordøstamager. Et debatoplæg er siden blevet drøftet med grundejere og interessenter i området, og kulminerede med en workshop i april 2018. Input fra workshoppen vil indgå i lokaludvalgets høringssvar i forbindelse med den kommende Kommuneplanstrategi.

 

Midlertidige aktiviteter på Trafiklegepladsen

I 2017 blev der på kommunens budgetforhandlinger ialt afsat 4 millioner kroner til anlæg af en permanent cykellegeplads på Formosavej. Anlægsarbejdet forventes at gå igang ved udgangen af 2018. Lokaludvalget har den 21. april afholdt en arbejdsdag, og den 23. juni holdes der endnu et arrangement, hvor Teknik- og Miljøforvaltningen vil præsentere projektforslag til den færdige plads.

 

Kunst på Amagerbrogade

Amager Øst Lokaludvalg fik i 2016 udarbejdet en kunstmanual for Amagerbrogade og har efterfølgende, i samarbejde med Amager Vest Lokaludvalg, nedsat en fælles arbejdsgruppe, der har arbejdet på at skaffe finansiering til opsætning af kunst på Amagerbrogade.

 

Udvikling på vej i bydelen

Kommende sager fra forvaltningerne, som lokaludvalget vil blive involveret i.

 


5 kommentarer til “Aktuelle projekter”

 1. Inger Nord

  Til dem der ligesom jeg selv ønsker at der kan blive bevaret kreative oaser som det desværre nedlagte PB 43: Prøv at google Hamborgs Gängeviertel, vælg det link (på dansk) som Goethe Instituttet har lagt ind. Til inspiration.

  Svar
 2. Lise

  Hvornår forventes resten af strækningen fra Vejlands Allé til slutningen af Amagerbrogade at blive godkendt?

  Svar
  • admin

   Hej Lise. Resten af strækningen bliver ikke en del af Ny Amagerbrogade og der er ikke umiddelbart planlagt ændringer dér. Kommunegrænsen går i øvrigt ved Følfodvej, kun 350 m fra Vejlands Allé. Her bliver Amagerbrogade til Amager Landevej. Mvh Frida/sekretariatet

   Svar
 3. Aleks

  Hej, hvornår vil der ske noget i området ml. Laplandsgade Uplandsgade og Prags Boulevard? Det ligner spøgelsesby hvor biler og lastbiler fra hele verden holder til pga. gratis parkering.

  Svar
 4. admin

  Hej Aleks.
  Så vidt vi ved er der ingen aktuelle planer for ændringer i det område du nævner.
  mvh Frida/sekretariatet

  Svar

Skriv en kommentar