Hvem skal have Frivilligprisen 2018?

TAK FOR JERES KOMMENTARER OG INPUT – Vi vurderer nu alle de indstillede kandidater. Vinderen afsløres den 31. oktober

 

Lokaludvalget har siden 2011 uddelt Frivilligprisen til mange forskellige foreninger, blandt andet Musikforeningen 5-øren, Lektiehjælpen på Amagerbro, Judoklubben Mitani og Søspejdergruppen Fribytterne Sø. Lokaludvalget opfordrer alle borgere til at indstille lokale foreninger, organisationer eller institutioner, der fortjener et skulderklap for deres arbejde i bydelen.

Forslag sendes til info@aoelu.dk eller i kommentarfeltet her på siden. Skriv, hvorfor du synes at netop denne forening skal have prisen.

Fristen for at indsende forslag til Frivilligprisen er d. 22. oktober 2018, og vinderen offentliggøres d. 31. oktober 2018.

Råd til sangbøger og musiklærer

Sidste år gik prisen til den nystartede forening Kofoed 65+, som hovedsageligt henvender sig til tidligere elever på Kofoeds Skole, som ikke længere kan deltage i skolens aktiviteter og derfor risikerer at ende i ensomhed. Foreningen er drevet af frivillige, som arrangerer mange forskellige aktiviteter for medlemmerne, hvoraf cirka halvdelen ikke har familie eller netværk ud over foreningen.

”Vi har fået rigtig meget ud af at modtage Frivilligprisen”, fortæller Lydia Nielsen, der er aktiv i foreningen og i sin tid indstillede Kofoed 65+ til prisen. ”Vi har været rigtig glade for at modtage pengene, som vi blandt andet har brugt på at købe sangbøger og en guitar, samt til at betale en musiklærer for at lave musikalske aktiviteter for medlemmerne.”

Anerkendelse gav ny energi

”Det er dog ikke kun pengene, der har bidraget til at få foreningen til at blomstre”, fortsætter Lydia Nielsen. ”Det er i lige så høj grad det kæmpe klap på skulderen, vi fik gennem Frivilligprisen, som gav alle os frivillige fornyet energi. Det er jo et stort arbejde at opstarte og drive en forening, så det betyder rigtig meget, at det bliver værdsat og anerkendt – også af andre end medlemmerne.”

Lydia Nielsen fortæller, at både medlemstallet og aktivitetsniveauet i Kofoed 65+ er steget siden foreningen modtog Frivilligprisen. ”Vi har blandt andet startet et samarbejde med beboerne i Bikubens Kollegie, som laver mad til os en gang om måneden. På den måde vokser vores netværk, og efterhånden opstår der også venskaber på kryds og tværs af medlemmerne, som tager sig af hinanden, også uden for foreningsaktiviteterne. Så vi er bestemt kommet godt fra start, og det er blandt andet på grund af Frivilligprisen”, slutter Lydia Nielsen.


8 kommentarer til “Hvem skal have Frivilligprisen 2018?”

  • Jacob Sørensen

   Næstehjælperne Amager. de gør en utrolig og flot indsats for de mennesker i vores samfund som ikke har så meget at give af..

 1. Nikki Louise Pihl

  de gør et godt stykke arbejde med at hjælpe dem der ikke har så meget. det er også en side hvor man kan hjælpe hinanden med overskud man evt. har. de fortjer virkelig prisen

 2. Marianne Bentsen

  Næstehjælperne Amager . Vi har cafe tirsdag i foreningshuset Sundholmsvej 8 med gratis kaffe, brød og overskud mad. Desuden har de også et tøjdepote hvor udsatte familie kan hente tøj . Dejligt sted der køres af frivillige ❤️

 3. Mohamed Chikri

  Jeg vil gerne indstille Sundby taekwondo klub
  I SUNDBY TAEKWONDO KLUB er der masser af ildsjæle, som brænder for at gøre en forskel for for børn og unge i nærmiljø.

 4. Birthe Greve Kofoed

  Jeg vil gerne højlydt gøre opmærksom på, at Aktivcenter Sløjfen med sine 8 frivillige i klubråd/bestyrelsen og øvrige omkring 60 frivillige driver et klub-tilbud for + 60 årige. Det er et kommunalt tilbud, ja, men det drives med en leder som er til stede ml 2 og 3 dage om ugen – og alle arrangementer i øvrigt drives med frivilliges indsats. Det er et kæmpe arbejde som klubrådet lægger for dagen, specielt i denne tid, hvor der sker et generationsskifte. Mange nye ansigter er med at skabe nye idéer/tiltag og humør – og der skabes på denne måde plads til mange nye mennesker. I september/oktober alene havde Sløjfen 11 åbne-arrangementer, hvor der indtil videre har været fint fremmøde på ml 30 og 90 deltagere. Det er en voksende lokal aktivitets-skaber – og de frivillige her fortjener frivillighedsprisen – for deres entusiasme og udholdenhed.

 5. Ole Mikkelsen

  Alt for mange ældre på Amager føler sig alene. Uden netværk har man ingen at dele stort og småt med. Ingen at støtte sig til, når livet er svært. Røde Kors frivillige besøgsvenner gør en forskel for disse ældre. Den ældre og besøgsvennen mødes til hyggeligt samvær en gang om ugen, enten hjemme hos den ældre eller på en tur i Amagercentret eller Amager Strand – alt efter hvad man nu har lyst til. 34 ældre på Amager har pt. en frivillig besøgsven fra Røde Kors. Hvis vi modtager prisen vil vi bruge pengene på at hjælpe endnu flere ældre med at få en frivllig besøgsven, som kan give dem smil, glæde og nærvær.

 6. Peter

  Amagerbanens Venner drives af 6 frivillige personer med stor kærlighed for Amagerbro og for det grønne kreative baneareal, hvor de tilbyder børn og voksne at køre på dræsine og skinnecykler på den gamle jernbane. Foreningen får ingen midler, ingen driftsstøtte.

×

Kommentarer er lukket.