Hvem skal have Frivilligprisen 2018?

Lokaludvalget har siden 2011 uddelt Frivilligprisen til mange forskellige foreninger, blandt andet Musikforeningen 5-øren, Lektiehjælpen på Amagerbro, Judoklubben Mitani og Søspejdergruppen Fribytterne Sø. Lokaludvalget opfordrer alle borgere til at indstille lokale foreninger, organisationer eller institutioner, der fortjener et skulderklap for deres arbejde i bydelen.

Forslag sendes til info@aoelu.dk eller i kommentarfeltet her på siden. Skriv, hvorfor du synes at netop denne forening skal have prisen.

Fristen for at indsende forslag til Frivilligprisen er d. 22. oktober 2018, og vinderen offentliggøres d. 31. oktober 2018.

Råd til sangbøger og musiklærer

Sidste år gik prisen til den nystartede forening Kofoed 65+, som hovedsageligt henvender sig til tidligere elever på Kofoeds Skole, som ikke længere kan deltage i skolens aktiviteter og derfor risikerer at ende i ensomhed. Foreningen er drevet af frivillige, som arrangerer mange forskellige aktiviteter for medlemmerne, hvoraf cirka halvdelen ikke har familie eller netværk ud over foreningen.

”Vi har fået rigtig meget ud af at modtage Frivilligprisen”, fortæller Lydia Nielsen, der er aktiv i foreningen og i sin tid indstillede Kofoed 65+ til prisen. ”Vi har været rigtig glade for at modtage pengene, som vi blandt andet har brugt på at købe sangbøger og en guitar, samt til at betale en musiklærer for at lave musikalske aktiviteter for medlemmerne.”

Anerkendelse gav ny energi

”Det er dog ikke kun pengene, der har bidraget til at få foreningen til at blomstre”, fortsætter Lydia Nielsen. ”Det er i lige så høj grad det kæmpe klap på skulderen, vi fik gennem Frivilligprisen, som gav alle os frivillige fornyet energi. Det er jo et stort arbejde at opstarte og drive en forening, så det betyder rigtig meget, at det bliver værdsat og anerkendt – også af andre end medlemmerne.”

Lydia Nielsen fortæller, at både medlemstallet og aktivitetsniveauet i Kofoed 65+ er steget siden foreningen modtog Frivilligprisen. ”Vi har blandt andet startet et samarbejde med beboerne i Bikubens Kollegie, som laver mad til os en gang om måneden. På den måde vokser vores netværk, og efterhånden opstår der også venskaber på kryds og tværs af medlemmerne, som tager sig af hinanden, også uden for foreningsaktiviteterne. Så vi er bestemt kommet godt fra start, og det er blandt andet på grund af Frivilligprisen”, slutter Lydia Nielsen.


5 kommentarer til “Hvem skal have Frivilligprisen 2018?”

  • Jacob Sørensen

   Næstehjælperne Amager. de gør en utrolig og flot indsats for de mennesker i vores samfund som ikke har så meget at give af..

   Svar
 1. Nikki Louise Pihl

  de gør et godt stykke arbejde med at hjælpe dem der ikke har så meget. det er også en side hvor man kan hjælpe hinanden med overskud man evt. har. de fortjer virkelig prisen

  Svar
 2. Marianne Bentsen

  Næstehjælperne Amager . Vi har cafe tirsdag i foreningshuset Sundholmsvej 8 med gratis kaffe, brød og overskud mad. Desuden har de også et tøjdepote hvor udsatte familie kan hente tøj . Dejligt sted der køres af frivillige ❤️

  Svar
 3. Mohamed Chikri

  Jeg vil gerne indstille Sundby taekwondo klub
  I SUNDBY TAEKWONDO KLUB er der masser af ildsjæle, som brænder for at gøre en forskel for for børn og unge i nærmiljø.

  Svar

Skriv en kommentar