Trafiklegeplads på Formosavej

Lokaludvalget har skabt en midlertidig trafiklegeplads på hjørnet af Backersvej og Formosavej. Trafiklegepladsen er blevet til på baggrund af ideer og ønsker som lokaludvalget har fået fra beboere i området. Pladsen er blevet afprøvet i 2016, og arbejdsgruppen og det lokale netværk har siden arbejdet på at gøre trafiklegepladsen permanent.

Finansiering

Københavns Kommune har i budgetforhandlingerne for 2018 afsat 4 mio. kr. til etablering af en permanent trafiklegeplads. Vi har desuden fået bevilget 500.000 kr. fra Realdanias pulje Underværker. Den videre proces bliver afklaret efter budgettet er blevet endelig vedtaget i Borgerrepræsentationen.

trafiklegeplads_formosavej

Sjov og sikker øveplads for små trafikanter

Trafiklegepladsen består af vejbaner med vejskilte, hvor børnene kan øve sig i at cykle på cykelsti, i kryds og rundkørsel. Pladsen er omkranset af plantekasser, så børnene er afskærmede fra de rigtige veje, og der er borde og bænke, så man kan tage madpakke med og hygge sig med familien.

Trafiklegepladsen sætter fokus på de trafikale udfordringer på Backersvej og Kastrupvej, samt på behovet for flere rekreative byrum i området.
Har du ris eller ros til pladsen, så kontakt os.


10 kommentarer til “Midlertidig trafiklegeplads på Formosavej”

 1. Jette

  Med fare for at lyde noget negativ, så forstår jeg ikke, at konklusionen af pladsen er, at det er en succes. Der har været nogle arrangementer, som folk har mødt op til, men i dagligdagen ligger pladsen øde hen. Jeg bor én vej fra pladsen og passerer den derfor meget ofte, og jeg ser aldrig nogle børn, der leger og cykler på pladsen – den er altid tom. Så har man overvejet om pladsen bør bruges til noget andet?

  Svar
  • Arbejdsgruppen

   Hej Jette. Tak for din tilbagemelding. Vi har fået rigtig mange positive tilbagemeldinger i forhold til den midlertidige trafiklegeplads, da mange af områdets beboere er glade for, at pladsen endelig har fået en funktion frem for bare at ligge øde hen. I sommerhalvåret har der været mange børn og forældre forbi trafiklegepladsen, men i vinterhalvåret bliver den, som forventet, ikke brugt ret meget. Så længe trafiklegepladsen er midlertidig, må der ikke etableres permanente løsninger såsom hegn ud mod vejen, gyngestativ osv. Vi er naturligvis opmærksomme på, at det har en betydning for hvor mange, der bruger pladsen. Derfor arbejder vi på at omdanne den til en “rigtig” (trafik)legeplads, hvor der udover cykelleg også skal være andre legeredskaber. Vores arbejde tager udgangspunkt i input fra områdets beboere. Her har vi spurgt til, hvad pladsen skal bruges til, og hvad der skal til, for at endnu flere kan få glæde af pladsen. Her peger tilbagemeldingerne entydigt på et ønske om en permanent legeplads. Vi er naturligvis altid interesserede i at få flere input til vores arbejde, så hvis du har et andet forslag til, hvad pladsen kan bruges til, hører vi meget gerne fra dig.

   Svar
  • Rasmus Steenberger

   Hej Jette. Hvad vil du foreslå at pladsen kan bruges til?

   Svar
 2. Torben

  Pladsen bør vedligeholdes bedre – fx er der huller i tagpladerne over bordene.

  Svar
  • Arbejdsgruppen

   Kære Torben. Tak for din interesse for pladsen. Som bekendt sker udviklingen og vedligeholdelsen af pladsen udelukkende gennem frivillig arbejdskraft, og vi er derfor ved at finde en dato for en arbejdsdag her i foråret, hvor vi sammen kan shine pladsen op. Så snart vi har datoen på plads, melder vi den ud, og så glæder vi os til at se dig der. Hullet i taget var der allerede, da vi overtog pladsen fra kommunen (omend det er blevet større siden da), og vi har desværre ikke kunnet få dem til at fixe det. Derfor håber vi på, at der kommer nogle kompetente håndværkere til arbejdsdagen, som kan klare den sag. Måske er det noget for dig eller nogen, du kender? Hvis du har andre forslag til, hvad vi skal lave på arbejdsdagen, må du endelig sige til.

   Svar
   • Rasmus Steenberger

    Hej Torben. Lokaludvalget må desværre ikke bruge penge på en kommando opgave, som er at vedligeholde halvtaget. Vi har skrevet til forvaltningen om de vil fikse det, men vi kan ikke få æg vide Hvornår de kan gøre det.

    Svar
 3. Michael Krabbe

  Hej. Jeg syntes initiativet er super, og håber meget på at den bliver permanent. Men indtil da, må vi opsætte lidt forskellige mindre skateboard hop/bokse/ramper. De vil selvfølgelig være til alles brug, og bliver ikke vilde og farlige.

  Svar
  • Arbejdsgruppen

   Hej Michael
   Super initiativ – det må I selvfølgelig meget gerne. Pladsen er vores alle sammens, så alle initiativer er velkomne, så længe de er midlertidige og er til glæde for alle i området. Vi er sikker på, at der er mange børn, der vil blive glade for rampen/ramperne – det er noget, der har været efterspurgt længe!

   Svar
 4. Kristian E

  Det er fedt at der er kommet lidt ramper op, som mine 3 børn ofte bruger til løbehjul og skateboard. Tak til jer der har lavet dem! De gange jeg har været med, har det været ramperne som mine og andre børn har brugt, mens ingen har brugt trafikbanen. Jeg håber at der vil blive lavet et godt beton skateområde, da de virkeligt mangler i området.
  Jeg ved at firmaet https://www.glifberglykke.com kan lave sådan noget. Se fx. eksempler på https://skateparks.dk/danmarks-bedste-skateparks/ .

  Svar

Skriv en kommentar